zaterdag 6 maart 2010

Tja, een tuinkabouterEen jaar of 10 geleden liepen we op de Elbe markt in Dresden.
Het is een leuke trödelmarkt (zoals de duitsers dat noemen) en we kwamen er graag. Dresden is ook een prachtige stad en de Elbe stroomt daar rustig doorheen.
Enfin we liepen op de markt en ineens hoor ik pssst, ik kijk heel goed en wat staat daar verscholen achter een paar dozen, een tuinkabouter.
Hij keek me aan met een blik van, ik wil met je mee.O, help ik heb niets met tuinkabouters, maar hij keek me zo vriendelijk maar toch vastberaden aan dat ik voor de bijl ging.
En nu staat hij in een hoekje op de vensterbank naar buiten te kijken, hij ziet de rivier stromen, zou hij heimwee hebben naar de Elbe?Na die ene keer in Dresden heb ik nooit meer een geluidje van hem gehoord;)

26 opmerkingen:

Dorothé zei

Zo'n dappere kleine man, dat moet wel liefde op het eerste gezicht zijn geweest.

Riet zei

Tja, dat kan je zomaar ineens gebeuren. 't is een lieverdje hoor

fleur zei

Het lijkt mij wel een wandeltype, met zijn rugzakje en wandelstok....Kan hij mooi een wandeling rond jullie huis maken en daarna de boel in de gaten houden als jullie er niet zijn.
groetjes fleur

Home and Lifestyle zei

Toch heeft het zo moeten zijn, dat kan niet anders hi hi!

Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

Vero zei

Hihi, weet je dat ik altijd een beetje bang ben geweest voor tuinkabouters? Ik weet absoluut niet waarom maar dat zal wel ergens in mijn jonge jaren ontstaan zijn ;)
Bij jou staat hij mooi daar op de vensterbank...met een mooi verhaal erbij!

Fijn weekend!

Groetjes, Veronique

Pierelantijntjes zei

Wwat een leukerd. Vroeger, was er vlak bij het huis van mijn ouders een tuin, vol met tuinkabouters en paddestoelen. Prachtig vond ik dat. Ik heb nu 1 grote tuinkabouter in de tuin. Ik vind het best gezellig staan.
Fijne dag,
Groetjes van Ester

parels in het paradijs zei

Nou, die zou ik ook nooit alleen hebben laten staan en je weet maar nooit door wie hij dan was meegenomen. Hij heeft jou echt uitgekozen. Pssst, is een typische kabouteruitdrukking.
Ik hoop het ooit eens mee te maken.
Zorg goed voor hem, hij zal je nooit vergeten.

LiLi M. zei

Oohh ik vind het een schatje! Ik heb een keertje een boekje gekocht bij de kringloop over tuinkabouters en zo'n hele gemene tuinkabouter, maar die heb ik beiden aan een vriend van me voor zijn verjaardag gestuurd. Die vriend had zijn hele stadstuin net leuk gerenoveerd, kwamen zijn ouders met 2 van die hele lelijke grote tuinkabouters 'voor de kinderen'. Hij vond het doodzonde van zijn tuin, maar ja die kinderen waren natuurlijk helemaal weg van die kabouters...het werd een running gag. Toen hij op wandeltocht was in Zwitserland bleek dat 'iemand' een tuinkabouter als verstekeling gedaan had in zijn rugtas. Hij verdacht mij ervan, maar hoewel ik het een geweldige mop vond had ik er helaas niets mee te maken. Wel geef ik hem zodra ik de kans heb iets kado dat met tuinkabouters te maken heeft! Toch jammer dat ik dat boekje niet meer heb, dan had ik misschien nog wat op kunnen zoeken over jouw tuinkabouter. Maar ik vind het een vondst met een prachtig verhaal en highly collectible, de verzameling van 1 dus ;-)!

Mayflower zei

Hallo Hermine, wat een leuk verhaal over dat dappere kaboutertje. Behalve de sprookjes heb ik niet zoveel met kabouters, maar ik moet toegeven dat dit wel een hele mooie is. Heimwee heeft ie vast niet, want heeft hij jou zelf niet geroepen, nee dat kleine mannetje voelt zich vast en zeker heel erg thuis daar bij jullie op de vensterbank.
Bedankt ook voor je lieve woorden.
Fijn weekend en een lieve groet, Mea

Anoniem zei

Glad you brought him home - we can always enjoy the company of more gardening friends!

Blij dat je bracht hem naar huis - we altijd kunnen genieten van het gezelschap van meer tuinieren vrienden!

:)
Zuzu

~*~ saskia ~*~ zei

Tja tuinkabouters... het is gewoon ontzettend leuk om er eentje ergens tussen de planten te hebben staan! Een leuke namiddag!

lia zei

Leuk dat kaboutertjes van je. En ook al heb ik nu niets met kabouters, je weet maar nooit of er ooit ook iets pssstt roept tegen mij. Moet trouwens wel aan de reclame denken van die kabouter die op reis gaat. Weet eigenlijk niet eens waar de reclame over gaat, bedenk ik me nu.

fijn weekend, lia

Fluitenkruid zei

Hij heeft een vriendelijk gezichtje en je weet maar nooit of hij eens een klusje voor je doet :-)

It's me zei

Hoi Hermine

Wat een schatje.............ik heb het niet zo op tuinbabouters hoor vind ze een beetje eng !.........gek he??

Maargoed deze is prachtig niet zo kitsch !!

Groetjes fijn weekend Ria

Tallulah Antiques Closet zei

He is so cute! What a good find. Thanks for share the great images, Julian

le ciel flamand zei

Het is een schatje, groot gelijk dat je hem daar niet achterliet!
Groetjes, Annelies

marja visscher zei

Je kent mijn kabouterblog toch, zo'n mannetje geeft veel reuring in huis, maar bij een goede verzorging transformeert hij gemakkelijk van tuin- naar huiskabouter. Een prettige bijeenkomst is dat je vaak met veel genoegen kunt roepen: 'Dat hebben de kaboutertjes gedaan!'
Lieve groet, Marja

Corine zei

Een echte brocante kabouterman! En.. doet ie ook klusjes voor je?
groeten, Corine(THUIS)

brocante roos zei

Hij heeft het vast prima naar zijn zin bij jou want wie zwijgt stemt toe toch?

Lieve groet, Marjan

@nne zei

Het is inderdaad een "schattig manneke". Bedankt trouwens voor je bezoekje. De dame op de foto was de zus van m'n grootmoeder. Met vriendelijke groet, @nne

Catherine zei

i love him!and i love your story.He must be happy in your home!

Madammeke Ongeduld zei

mooie kabouters maar vertrouw ze niet erg hier zeggen ze als er werk te doen de kabouters zullen het wel doen maar ze doen niks

Bonjade zei

Tja dat komt natuurlijk hij heeft zijn thuis gevonden.....nu is ie tevreden.......
Leuk dat je me volgt, ik ga je volgen hoor, was hier nog niet geweest.
Fijne avond

seasons of my house zei

Nee, niet op het hoofdkantoor, maar in de provincie :o)
Karin

victoria zei

Gracias amiga o
por seguir compartiendo tanta belleza y rabajo en tu blog..Con cariño Victoria

Anoniem zei

Elle est belle ta Maison. Te felicito tienes un blog hermoso.