zaterdag 27 februari 2010

Pingelen


Omdat ik een echte brocante liefhebster ben, en al jaren speur naar dingen die me aanspreken, heb ik in de loop der jaren wel het een en ander verzameld.
Het liefst zou ik van alles de oorsprong weten of het verhaal erachter en soms lukt dat.
Deze paspop kocht ik jááááren geleden in Leblanc (Frankrijk). Het was een prachtige zomerdag en we reden wat door de omgeving toen we een zelfgeschreven bordje langs de weg zagen met de tekst..Brocante.. en een pijltje dat de richting aangaf. We reden en reden maar wat we ook zagen géén Brocante. Eindelijk toen we een bocht uitkwamen zagen we een schattig boerderijtje met een bordje aan de deur,ébéniste.
En mooi en vriendelijk meisje kwam naar buiten met rond haar benen een stuk of 10 dansende, springende en blaffende hondjes, en vroeg of we voor de mohair kwamen???
Wij, nee,nee, voor de brocante, Jacquie riep ze hard en daar stond een jonge god die ons mee naar binnen troonde. We zagen prachtige meubels, maar niet oud, hij maakte ze zelf, maar mijn oog was al direct op een paspop gevallen die in een hoekje stond.
We gaven hem complimenten en roemden zijn vakmanschap en ik vroeg zo langs mijn neus weg, wat kost die paspop? Stomverbaasd keek hij me aan, geen idee, en na overleg met zijn vrouw kwamen ze op de prijs die ik tenenkrommend aanhoorde. Zo neutraal mogelijk de blikken van mijn man vermijdend,zei ik, poeh een beetje duur en zei wat ik er dan voor wilde geven. Ze keken elkaar aan met een blik van, die is gek, en de paspop was van mij. We liepen weg en mijn man siste, hoe durf je. Tja, dat is de handelaarster in mij.
De Paspop was toen we haar kochten in een perfecte staat met een mooi rood zijden befje, helaas is dat sleeds geworden door de jaren.
O,ja de mohair die madame verkocht kwam van haar hondjes.

29 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Wat een leuk verhaal zit er achter je aankoop, dat vergeet je nooit meer! Op mijn wensenlijst staat ook nog een paspop, maar manlief moet nog even aan het idee wennen hi hi!

Fijn weekend nog! Lieve groet, Ingrid

Roelien zei

Geweldig verhaal!

Mijn dochter zoekt zo´n paspop, ik moet dus naar een brocante denk ik...

parels in het paradijs zei

Ik wil wel een gebreid mohairen hondje. Lijkt me lekker zacht. Prachtig verhaal. Zo'n afgelegen brocante, daar moet je 't van hebben.

bikim zei

YOUR BLOG IS LOVELY! I'LL FOLLOW IT OK?!
HAPPY WK,
ROSA

It's me zei

Hoi Hermine

Wat een mooie paspop zegh!!

Prachtig met dat verhaal erbij........genieten vind ik het !

En mijn schoonzus heeft ooit de vacht van onze hond gesponnen op het spinnenwiel het werd mooie wol hoor....heb er niks mee gedaan hoor vond het zo gek eigenlijk !!

Groetjes fijn weekend Ria

Sylvia zei

Mooie paspop !
Dat staat ook nog op mijn verlanglijstje, maar tot nu toe waren deze die ik mooi vond wat te duur. Wie weet, soms vind je iets onverwacht.
Nog een fijne zondag,
Sylvia

Pierelantijntjes zei

Geweldig als je iets tegenkomt wat je graag wilt en er dan ook nog op af kan dingen. Mooie paspop hoor.
Groetjes van Ester

Ger zei

Kijk dat zijn nou de leuke onverwachte dingen in 'n leven van de verzamelaar. Zo'n prachtige paspop die in een hoekje op je staat te wachten.En je kan het ook nog zo sappig vertellen, Hermine.
Tja....met dat afdingen weet ik tegenwoordig ook wel raad, heb het van mijn man overgenomen,die zit al jaren in de verzamelaars wereld en dan leer je dat wel.

Tip,neem maar geen zak Fruits de Mer bij AH voor in het vissoepje, de inkvisringetjes zijn net van elastiek is mijn ervaring.

Fijne zondag!
Lieve groet,
Ger

Dorothé zei

Heerlijk is dat, die brocantes aflopen. Wij doen dit zomers bijna iedere zondag (ooit schreef ik er stukje over op mijn blog). Maar les Hollandais hebben wel een beetje slechte naam gekregen door al hun afdingen.

Petra zei

Ja, het verhaal achter spullen is nog het leukst. Maar het is ook een echte karakterpop.

Fijne zondag,
groetjes Petra

Riet zei

Wat een leuk verhaal en een leuke paspop. Gezellig hoor brocante.

Mayflower zei

Prachtig Hermine die paspop en wat leuk het verhaal erachter, een echte handelsgeest hihi.
Wat apart hè dat ze mohair maakten van de vacht van de hondjes. Zelfs hebben wij een Schotse Collie met ook veel haar en we weten dat er Collie bezitters zijn die ook van het haar wol maken.
Hier ook binnenzitweer, de regen komt met bakken uit de lucht.
Fijne zondag.
Lieve groet, Mea

Renny zei

Haha, geweldig verhaal achter een prachtige paspop. Dat is echt genieten.
Groetjes, fijne zondag!
Renny

lia zei

Oh Hermine die is echt mooi. Ja paspoppen blijven mij aantrekken. En dat onderhandelen deed mijn man vroeger, maar tegenwoordig probeer ik ook wel wat te doen. Want vaak is de prijs daar al op berekend. Maar je moet het wel durven.

fijne dag verder
lieve groet Lia

Antonia zei

Ja, dat zijn de juweeltjes voor de brocante-verzamelaars. Niet alleen je paspop maar ook het geweldige verhaal erbij! Fijne zondag, groetjes Anja

Blue Cottage zei

Wat een prachtige Paspop.
Tja en dat pingelen doen we ook altijd...ja het is altijd te proberen toch?
Sorry Dorothé dat wij erom bekend staan ;)
Ik maakte dit jaar mee dat de dames achter de kraam in het Frans tegen elkaar zeiden.. daar heb je weer van die Engelsen die willen het beste voor weinig.
Toen we zeiden we zijn Nederlanders mocht ik het voor dubbeltjes meenemen.
Groetjess Cobi

Anoniem zei

Leuk zo`n avontuur en dat ook nog met zo`n mooie paspop weggaan,dat is helemaal geweldig,ik durf het niet om af te pingelen haha,mijn moeder wel en dan schaam ik me rot,maar wel blij als ik het dan daarna wel heb,erg he,wens je nog een fijne zondag,lieve groet Joke.

brocante roos zei

Prachtig verhaal, zo kom je nog eens ergens. Had je wel nagedacht of de pop mee naar huis kon, dat heb ik dan, zo enthousiast zijn dat je het belangrijkste vergeet; hoe krijg ik het thuis......
De pop is prachtig.....

Fijne avond, groetjes Marjan

fleur zei

Ha, Hermine,
Leuk verhaal, hoor!
Verheug mij nu al op je belevenissen in frankrijk....hou je ons op de hoogte?
Ik lees zowat alle boeken over belevenissen in franse /italiaanse/zweedse dorpjes.
groetjes fleur

LiLi M. zei

Heerlijk verhaal en wat een prachtige pop! En dan dat hondenmohair ook zo grappig, lijkt me niets voor in zo'n vochtig klimaat als het onze, haha gaat je trui zo lekker naar hond ruiken!

marja visscher zei

Oké daar ben ik dan, kom vaak bij je op visite hoor, maar vergat de eerste keer serieus op de deur te kloppen. Hi,hi, zo maar binnengestapt zonder me aan te melden. Zojuist effe goed gemaakt, hoor!
Trouwens een heel mooie paspop en een super leuk verhaal. Eigenlijk wel zo grappig dat hij/zij wat sleets wordt, toch?! Maakt hem/haar zo lekker gruwelijk oud! Wil je hem ooit verkopen, kun je hem kwijt voor het bedrag dat je wijselijk niet noemde...
Lieve groet, Marja

Corine zei

De verhalen achter brocante-aankopen die maken de aanwinsten vaak nog leuker!!
Deze dame is ondanks haar sleetsheid nog steeds een plaatje hoor!
Groeten, Corine(THUIS)

bellavien zei

Wat een leuk verhaal, ik waan mij even in Frankrijk, hoewel ik hier slecht 1 vakantie ben geweest! Prachtig zucht affijn hahaha... mooie paspop ook.

Zielig voor de puber&puber nou helemaal niet, de deuren bij de 1 hangt vol en haar memobord, maar ze wisselen zo vaak met idool hahahah... dat een memebord een perfecte optie is en mijn oudste die geef helemaal niet om posters pffff hahahah...

lieve groet uit Zweden

Tineke zei

In gedachten zie ik jullie het pad afrijden. Benieuwd wat de brocante jullie zou brengen. En wat een mooie paspop vond je daar zeg! Ik heb er ook twee, maar die zijn lang niet zo mooi als die van jou. Prachtig.

FEDERICA zei

Have a nice day and don't forget to enter my Giveaway tomorrow!
Federica
xoxo

peet zei

Prachtige paspop hoor !En het verhaal is ook genieten .
Tja en altijd je pokerface opzetten en proberen er wat af te krijgen !

Fijn weekend
groetjes Peet

LiLi M. zei

Hoi Hermine, wil je toch even bedanken voor je mooie commentaren hoor! En ik wens je natuurlijk ook een heel fijn weekend!

Kom Achterom zei

Hoe is het toch mogelijk dat tuinkabouters altijd en overal op iedereen een uitwerking hebben! Zou er toch iets in de gipsen lijven zijn gestopt?
Mooie paspop hoor en leuk verhaal
fijne week
Yolanda

Anoniem zei

Hoi Hemiene,

sorry voor mijn nederlands ik ben nog an het oeffenen....

wat heb je een mooi seit!Een ook soooooo leuke hebedingetjes.super.
Ik kom zeeker nog een keer bij jouw kijken.

groetjes conny