zondag 26 oktober 2014

Even wennen.

 

Het Franse huis is alleen gelaten voor dit jaar, het zal de winter alleen moeten doorkomen. 
Maar het is wel even wennen om terug te zijn. 


De tuin, die ga ik missen. 
Even naar de kruidentuin lopen om wat te plukken, of gewoon te kijken hoe mooi de bloemen bloeien en juist de laatste weken om te kijken hoe de bomen hun blad verliezen.Dit jaar heeft het appelboompje haar best gedaan.                                       

Onze oude appelvanger heeft zijn werk weer gedaan, leuk is hij toch? De verkoper op de brocante wist niet wat het was. Ik hield mijn mond en mocht dat ,,rare,, ding voor een euro meenemen.                        

Hier wordt ik helemaal blij van, eigen oogst!

Deze pot met takken ben ik vergeten mee te nemen. De pot komt van een brocante en tijdens een
wandeling heb ik de takken geplukt, ze hebben donkerblauwe bessen maar ik heb geen idee wat het voor soort is. Weet iemand het?                                           

Bij een vide maison kocht ik deze spiegel, ik MOEST hem hebben.
We hebben de spiegel thuisgekregen maar vraag niet hoe.
In Nederland is hij voorlopig nog niet omdat hij niet op een normale manier in de auto past.


20 opmerkingen:

Mirjam zei

Ja, dat lijkt me dan toch weer sneu om het huis voor een aantal maanden achter te moeten laten... Ik geloof direct dat het er zo heerlijk is...
Je appelvanger is geweldig, wat een bof dat de verkoper niet eens wist wat het was (ik zou het ook niet geweten hebben hoor) want anders zou hij misschien veel duurder geweest zijn. En hoe super dat je hem zelf kon gebruiken...
Dat lichtblauwe van je houtwerk vind ik prachtig mooi...
En je tafelkleed is ook al zo mooi...
En nu wachten tot de lente eer je er weer naar toe gaat? Ach, thuis in Nederland heeft toch ook wel fijne kanten neem ik aan?
Ik wens je een heel fijne zondag,
Liefs,
Mirjam

Home and Lifestyle zei

Toch vind ik het wel gezellig dat je weer in Nederland bent hoor ;-). Maar het zal inderdaad wel even wennen zijn. Wat heb je een leuke appelplukker op de kop getikt, grappig dat die man er graag vanaf wilde. Dat was even mazzel hebben voor je. Ik vind de kan op tafel ook heel mooi!

Ik wens je een hele fijne week. Liefs, Ingrid

Elisabeth zei

Het zal idd wel weer wennen zijn als je zolang in Frankrijk geweest bent .Wat een mooie pot heb je staan ,maar wat voor takken het zijn kan ik je niet vertellen .Die spiegel is zeker heel erg mooi ,jammer dat hij niet goed in de auto past om hem hier te krijgen .
Lieve groetjes Elisabeth

Victorian1885 zei

Hello Hermine
You have two beautiful places to live... how wonderful! I know Cootje is happy you are home.
What a wonderful mirror, I never would have guessed that was an apple picker. What a great find and you are putting it to good use as well.
Have a wonderful weekend!
Hugs,
Wanda

Marja Visscher zei

Dag Hermine,
De heimwee spat er af. kan me voorstellen. Wat leuk die appelvanger. Slim van je om niet te openbaren tijdens de koop waar hij voor dient.
Wat het vieze navelpluis betreft, vond de foto op internet en het lijkt me echt een 'mannendingetje' maar bij het zien er van slaat wel mijn fantasie direct op hol met deze tekst als resultaat. Echt smerig hè. Droom maar lekker van de volgende lente en van je huis in Frankrijk, is de winter zo weer voorbij. De tijd passeert waanzinnig snel, dus je loopt zo weer door je kruidentuin, toch?!
Lieve groet, Marja

oma leentje zei

Niet zo gek om heimwee te hebben naar jullie huis in Frankrijk . Wij hebben vorig jaar de maand oktober op een huis gepast in de Lot. We hebben het er nu ook steeds over Hoe heerlijk het was. Begrijp het wel dat missen...

Colin (Bij Guusje Thuis) zei

Als je zo geniet van je Franse huis zal het inderdaad vast wennen zijn in Nederland, maar wel weer met het vooruitzicht dat je over een tijdje weer daar de sleutel in het slot steekt. Iets om naar uit te kijken!

Anita zei

Welkom thuis! ik moet even terug lezen volgens mij heb ik van alles gemist. Even checken ook of ik je nog wel in mijn leeslijst zie - vreemd. Haha wát een goeie een appelplukker voor 1 euro en wat een prachtige oogst. Wat kun je daar blij van worden hè!? Een hele fijne tijd weer in Nederland.
Groetjezz lfs mij

"Création" zei

Lieve Hermine,

Kan me best heel goed voorstellen
dat het weer even wennen is in
Nederland. Toch een totaal andere
wijze van leven hier. Maar voor je
het weet is het al weer zover om af
te reizen naar dit goddelijke plekje.

De appelvanger, haha, wat een
giller zeg, enig ding en helemaal
top dat de verkoper er niets van
wist en jij er mee huiswaarts kon
gaan voor een prikje. En dan je oogst, wowww fantastisch, daar kan
je uren naar kijken, SUPER!!!

Wens je een fijne week toe Hermine,

Liefs,
Josephine

Het Moonhuis zei

Heerlijk om een huis in Frankrijk te hebben en daar al dat mooie brocante te vinden, mooi hoor. De spiegel is ook gaaf zeg, net als die appelvanger, ik heb er nog nooit van gehoord, maar het is een leuk ding om te zien!!

Liefs Monica

Ger zei

Hoi Hermine,

't is weer voorbij die mooie (Franse)zomer,die zomer die begon zo wat in mei.....

Kan me wel een beetje voorstellen dat het moeilijk afscheid nemen is van het heerlijke verblijf in Frankrijk,maar troost je met de gedachte:alles went.
Heerlijke appel oogst van eigen boom en het oog wil ook wat in die mooie mand op blauw bistro stoeltje.
Leuk die oude appelvanger en qua model ziet de nieuwe die je nog wel eens bij winkels met goed gesorteerde tuingereedschappen tegen komt er een beetje hetzelfde uit,van hard kunststof met vangnetje eraan.
Goed van jou zeg dat je wel wist waar het voor diende en de verkoper niet.
Mij overkwam iets dergelijks eens op een rommelmarkt in de Betuwe,ik bekeek een riet gevlochten mandje met oren,vroeg aan verkoper,moet dat ding kosten,hij begon een interessant verhaal af te steken van dat mandje is een echte oude hoenderik waar ze hiermee in de streek lang geleden de kersen plukten,nou ken ik toevallig het model van oude hoenderik heel goed en gaf hem als antwoord,maak dat de kat wijs,het is een dood ordinair plantenmandje,de Dollartekens in zijn ogen waren snel verdwenen.
Je kan met takken is mooi,het doet mij denken aan de bessen van Ligustrum vulgare(giftig)

Leuk je weer te lezen en hopelijk gaat alles goed met je man zijn gezondheid.

Lieve groet,
Ger

Mapi zei

Hallo Hermine, welkom terug in Nederland, fijn om weer iets van je te lezen .....

Lieve herfstgroet
Mapi

It's me zei

Heel je bent weer in Nederland...!...leuk welkom.....het is zo weer voorjaar hoor toch...??.....hihihihihi.....liefs van mij....welkom thuis....!...x!

Porva Inn - Greenvalley Estate zei

Bedankt voor je berichtje ....Ook weer welkom hier en ja heel herkenbaar allemaal.Met de tuin heb ik het zelfde. Op het laatst toch nog wat aangeplant en dan ..op naar Nederland.Wat wel weer even wennen is.Maar... ik zeg maar zo: Alles komt goed.
Met vriendelijke groet
Trudy

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Men zegt het ook wel eens dat je vaak een beetje tussen 2 landen in woont. Overal is wel weer iets leuks te vinden, kan mij voorstellen dat je Frankrijk best een beetje mist. Als je hier in het Noorden woont dan heb je niet in de gaten wat een ruimte, de leegte en de tijd die mensen nog nemen een rijkdom en weelde is.
Ik hoop dat je ook hier een fijn tijd zult hebben, waarschijnlijk ook weer genieten van familie en vrienden dichtbij, de kerst en noem maar op. Komt vast goed,

groeten Pauline

Elsina zei

Prachtig, die eigen appeloogst! En wat leuk dat je er weer bent. Zelf gaan we eind november een weekje naar Nederland. We zitten ook tussen twee landen. Als ik hier ben, heb ik heimwee naar Holland, en als ik daar ben, denk ik wanneer weer naar huis. Best wel rottig, maar als je het weet, kan je er mee omgaan.
Fijne week!
Elsina

Maria Glazacheva zei

what a nice photos

So beautiful

Have a nice week

M

Jacoba zei

Het leuke van je blog is dat je steeds weer terug kunt kijken naar jullie fijne tijd daar!
Bijzonder, die appelvanger. Een grote bloempot met tuinkruiden bij de voordeur is misschien ook een idee?! Of op die twee heerlijke terrassen die je hier hebt? Gezellig om je weer te lezen.

My name is Riet zei

Hallo Hermine. Je bent er weer,. Kan me voorstellen dat het steeds weer moeilijk is om dat heerlijke huis en de omgeving achter te laten . We krijgen nu weer de donkere maar ook feestelijke tijden en dan vliegt de tijd weer voorbij. Je kan dan weer uitkijken naar die heerlijke zomer in Frankrijk.
Ik wens je een fijn weekend.
Lieve groet van Riet

Bonjade zei

Weer wat geleerd.....een appelvanger hoe leuk is dat.
Kan me voorstellen hoe je het daar zult missen.......wat een pracht.

Wens je fijne dagen toe.

Liefs