vrijdag 18 januari 2013

Mooi!


De amaryllis bollen liggen er gezellig bij, zo af en toe geef ik ze een beetje water en dat vinden ze wel prettig zo te zien. Nummer één krijgt 4 bloemen, nummer twee en drie  houden het nog spannend.
jan.2013 003
Ik moest er wel in de avond een foto van maken omdat er met tegenlicht geen goede foto van kwam.

jan.2013 001
Is ze niet prachtig?


Maandag kocht deze waterkoker, ik ben er echt blij mee vooral omdat ik het doorgaans lelijke dingen vind.
Nu kunnen de twee fluitketels naar de kelder. Uiteindelijk komen ze vast en zeker bij de kringloop terecht, maar eerst nog even b.e.w.a.r.e.n., je weet maar nooit hè ;)

jan.2013 007

De kop en schotel  met sneeuwklokjes en blauwe druifjes, is van Gien.    Toen we nog met de caravan door Frankrijk trokken gingen we altijd langs de plaats Gien. Daar staat ook de Fabriek van het aardewerk met een outlet en een museum. Ik heb er heel wat gekocht door de jaren.
Nu we onze vaste plek hebben komen we jammer genoeg in de verste verte niet meer in de buurt.

Allemaal een mooi zonnig weekend.
Hermine

25 opmerkingen:

Carla zei

Prschtig...die amaryllesen(raar woord zo)
Maar de bloemen zijn geweldig!!
Je waterkoker vind ik zo leuk..dat zijn idd lelijke dingen en dit staat een stuk beter op het aanrecht!!
Jammer dat je er niet meer langs gaat,maar je hebt dus al veel mooie dingen gekocht...wie weet kun je er ooit een tripje van maken.
Fijn weekend meis...liefs Carla

Ger zei

Hoi lieve Hermine,

Prachtig die witte Amarillissen die alle kanten op groeien,zo speels...
veel mooier dan rechtop in de vaas.
Sfeervolle foto ook met het schemerlicht.

En je waterkoker is ook al zo leuk in dit fluitketelmodel.
De mijne was ook aan vervanging toe een paar maanden geleden,winkel in winkel uit,allemaal niet naar m'n zin,een model fluitketel maar enkel in rood,was het nou blauw geweest wat beter in mijn keukentje past had ik hem zeker weten gekocht.

Fijn weekeind en liefs!!
Ger

It's me zei

Hier ligt alleen nog steeds maar een bol...wat ik ook doe hij komt niet uit.......komt goed zegt hemmes steeds maar...na jouw foto's heb ik de moed helemaal laten zakken......hihihihi....fijn weekend...xxx..

Mirjam zei

Hallo Hermine,
Zo mooi, de amaryllis, en de witte is ook mijn favoriet. Ik heb hier één bol, ook zonder aarde, in een oude weckpot staan. Er is al een knop, nu nog wachten op de bloemen...
Ik wens je een heel mooi weekend,
Lieve groet,
Mirjam

Elsina zei

De bloemen zijn prachtig! Ik heb mijn bollen aan mijn moeder gegeven en ze eigenlijk een beetje vergeten, zal es vragen hoe het met ze gaat. De waterkoker is mooi! Inderdaad veel mooier dan de standaard waterkokers! Een heel fijn weekend!
hugs, Elsina

Rozen van papier zei

Prachtige amarylis! Wanneer ga je weer naar Frankrijk? Nu bijna overal sneeuw, maar bij ons een klein laagje. Vanmiddag regen. De oude fluitketels aan een balk hangen?

Groetjes Janny

Home and Lifestyle zei

Door jouw prachtige amaryllis kijk ik meteen naar de mijne die hier een beetje verstopt staat, maar waarvan ik zag dat deze na maanden ineens ook begon te bloeien! Daar had ik helemaal niet meer op gerekend! Wat zijn het mooie bloemen hè?

Fijn weekend, Hermine! Lieve groet, Ingrid

Home and Lifestyle zei

Vergeet ik toch helemaal te zeggen dat ik je waterkoker een plaatje vind :)!

fleur zei

Ha Hermine;
Mooi die bollen zo op een schaal....ga ik ook eens proberen.
De waterkoker is inderdaad leuk!
Sneeuwt het in Frankrijk ook?
groetjes Fleur

Anoniem zei

Prachtig die witte amarylisbloemen en een supergezellige waterkoker. Ja, Gien, bij ons in de kast staat er ook het nodige van. Maar ook wij moeten er nu voor omrijden. Dus de verzameling groeit niet meer zo hard.

lheurebleue zei

ooit vond ik amarylissen 'burgerlijke' bloemen. nu vind ik ze zo mooi en geniet van hun uitbundige pracht als alles buiten nog kleurloos is.
wat een leuke waterketel!

My name is Riet zei

Hallo Hermine. Wat een prachtige foto van de spiegel en de achtergrond die zo leuk is. Geweldig vind ik het. Ik heb nog nooit een amaryllis in huis gehad. Ik heb het altijd zo'n saaie bloem gevonden. Wij hadden vroeger thuis een bloemenwinkel dus wij hadden zo volop maar E konden mij niet bekoren. Fijn weekend nog.

Mayflower zei

Wat bloeien je Amarylissen mooi Hermine en je heb ook een mooie waterkoker, ik heb er ook eentje in fluitketelmodel, met zelfs een fluitje, maar die kan je ook uitzetten.
Fijne avond en een lieve groet, Mea

Jolanda zei

Mooi de amaryllissbloemen, altijd spannend wat er uit zo'n bol komt. Hier is de bloem nog in de knop. En je theekop vind ik zo mooi!!! Lieve groet

Unknown zei

Dag Hermine, natuurlijk ben ik voor goed Nederlands. Ik zit tegenwoordig heel confortabel op de bank op mijn Samsung telefoon reacties te schrijven op diverse blogs. Zo probeerde ik ook mijn fotos te bewerken en ze te plaatsen. Zon fout is dus net zo iets als triologie ipv trilogie. Dat typen op zijn klein digitaal toetsenbordje gaat steeds beter. Ha, ha daarom moet het woord hierboven ook comfortabel zijn. Zal de berichten voortaan beter nalezen, want het is wel slordig, daar heb je helemaal gelijk in. Beetje warm gedraaid in mijn roze wereld? Fijn weekend, geniet er van. Lieve groet, Marja

Josephine zei

Ohhh maar dit zijn echt SCHOONHEDEN Hermine. Ongelooflijk eigenlijk zo los op de schaal met af en toe een drupje en dan.....zulke schitterende bloenmen.

Vind het wel heel leuk zo nonchalant op de schaal.

Geniet van een fijne zondag,

Liefs,
Josephine

Verrassend Goed! zei

Amaryllis daar heb je altijd heel lang plezier van. Prachtig zo op de schaal.
warme groet,
Marianne

Janny zei

Hier liggen twee amaryllisbollen te liggen zonder enig vertoon van groei of bloei. Nu vind ik ze best aardig staan op een tinnen bordje met wat mos er onder, maar het zou toch leuk zijn als er eens wat verandering optrad.
Gien heeft zulk mooi servies, ik ben er dol op. Maar helaas zo duur. Dan is zo'n outlet idd fijn.
Janny

THE BLACK BARN zei

PRACHTIG DE AMARYLLIS BLOEM.

IK HOU ERG VAN DEZE BOLGEWAS.

FIJNE WEEK,

MIRANDA

Petra zei

Hallo, ik kom via via op je blog ziet er erg leuk uit, ik ga je dan ook volgen, zou het leuk vinden als je eens een kijkje op mijn blog komt nemen. Ik ben gek van je waterkoker erg leuk. En je amaryllis bol prachtig ik heb een paar rode liggen kon toen nergens witte krijgen die vind ik eigenlijk nog mooier. Gezellige avond, groet Petra.

O meu pensamento viaja zei

Your home looks to be charming!
Amaryllis are such beautiful flowers.
I have one of those in orange colour!
Thank You só much for commenting, dear!
Xoxo
Nina

Huis in de Provence zei

Hoi Hermine,

Mooi die bollen!!
En de waterkoker geweldig!! Je schrijft dat je niet meer in de beurt komt vd plaats Gien, waar hebben jullie dan een huisje in Frankrijk? Gewoon nieuwsgierig.

Gr. Mirjam

Jacoba zei

Hoi Hermine,
Je heb toch zo'n 'neus' voor leuke dingen! Waar vind je nu weer zo'n waterkoker, bijvoorbeeld .... Ik ben altijd heel erg aan het twijfelen of ik nu wel of niet een amaryllis zal kopen. Nu ik het bij jou zie vind ik het heel leuk toegepast. De bloemen vind ik prachtig.
Je hyacinth zag er ook mooi uit, mooie foto!

Jacoba zei

Je hebt, natuurlijk - wat een lelijke fotut. Ik moet ook lachen: hij heb, zij heb, hullie hebben ... ;-)) Het is wat met de Nederlandse taal!

Pauline Kick, Logement it Foarhûs zei

Dag Hermine,

Bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog. Ik zit op die mooie wolk en kijk naar beneden, het begin van het voorjaar binnen halen is altijd een hele kunst, je kunt bijna de hycintjes ruiken. Wat een leuke sfeer foto's.

groetjes en een fijne week, Pauline