maandag 15 november 2010

Huizen--Brocante--Emmaus

 aug-2009 003

Voordat we een Frans vakantiehuis gevonden hadden, zijn er heel veel door ons bekeken en dat is echt spannend. Jammer genoeg heb ik al die foto’s niet meer.
We kwamen in slecht onderhouden huizen, leegstaande en bewoonde. Veel te dure en halve krotten.
Ik vond het nooit prettig als de bewoners thuis waren, ze kijken dan zo verwachtingsvol, en vaak schrokken we, van de in onze ogen, smakeloze interieurs.

oudespullenDeze foto heb ik nog en maakte hem in een oude leegstaande pastorie. De spullen waren achtergelaten en ik had ze dolgraag meegenomen, maar ja dat kan natuurlijk niet. Het huis was schitterend, het dorpje gezellig, maar er moest toch te veel aan het huis gedaan worden en wij zochten juist een huis waar we direct in konden,  en dat we daarna rustig aan onze wensen konden aanpassen.
6Jan2010 015 Op onze zwerftochten kwamen we natuurlijk ook brocantes tegen en dit paard kochten we in een klein dorpje. Het staat nu hier in Nederland.

Emmaus is ook altijd een doel voor ons en als we toevallig op een woensdag of zaterdag bij een grotere plaats zijn zoeken we waar het is.

pasen2010 018Deze oude glazen confiture-potjes heb ik bij Emmaus gevonden.

roze

Op een van de reizen stopten we bij een brocante winkeltje, en ik viel voor dit stelletje.  Het hangt nu in de Franse keuken.

 

pasen2010 003 Dit keukenrek vond ik ook in een winkeltje en het hangt ook in de Franse keuken.

zomer-juli10 027Dit dak ding kocht ik in September, ik zoek nog een andere ,,onderkant.
Hij is niet helemaal gaaf, maar ik viel voor de vorm.

Tot slot van dit logje wil ik jullie  bedanken voor de altijd fijne reacties, daar ben ik echt zo blij mee en lees ze met plezier.
Liefs
Hermine.

23 opmerkingen:

Unknown zei

franse keuken, nederlands huis, volgens mij moet ik eens in je archief duiken.....;)

Fijne avond!!

Groetjes
Lynda

Hannekie(Sisterly) zei

wat leuk zeg. dat is toch ieders droom zoiets. misschien moeten we gewoon maar doen alsof we een huisje in frankrijk willen kopen. dan kunnen we ook al die mooie huizen bezichtigen...zucht... leuke spullen heb je toch..echt genieten hoor
gr hannie

Home and Lifestyle zei

Wat geweldig dat je spulletjes kunt kopen en het dan weer in het ene huis en dan weer in het andere huis kunt plaatsen! Lekker afwisselend hi hi!

Lieve groet, Ingrid

Saskia zei

Wat een leuke spulletjes. Wij hebben onze eetkamer stoelen die ik wit gemaakt heb bij de Emmaus gekocht. Vind er vaak leuke dingen. Jij ook zie ik.
Groetjes Saskia

It's me zei

Wat een mooie spulletjes Hermine................je roze waterreservoir !! geweldig !!...helemaal leuk !!...fijne avond liefs Ria....

Jeanette zei

Wat een mooie spulletjes, je blog is leuk om te volgen.

Groet,
Jeanette

Gerreke zei

Wat een leuke spulletjes zeg! Je moet het maar net even tegenkomen en er natuurlijk wel het huis voor hebben.

Maar vermoedelijk doet jou huis dat wel!

Mayflower zei

Wat een mooie spullen heb je op de kop weten te tikken Hermine en ohhh.....die foto van de pastorie, wat staan daar een mooie achtergebleven spullen. Het paard vind ik ook prachtig.
Fijne week.
Lieve groet, Mea

lheurebleue zei

gek is dat, dat huizen een ziel hebben en je meteen voelt of het goed is of niet. en bij huizen kijken is het eerste meestal het geval.
prachtige spullen heb je her & der verzamelt!

oma leentje zei

Heerlijk dat snuffelen in huizen. Als iemand hier op huizen jacht gaat ben ik er altijd als de kippen bij. Ook Funda word door mij vaak bezocht. Maar ja in het echie is natuurlijk nog veel leuker. Hier zitten ook Emmaus winkels . Heel lang geleden ben ik daar weleens geweest. Ik ga ook weer eens daar koekeloeren. Jij hebt in ieder gevaal toffe spullen om je heen . Heerlijk.

Liefs Leni

Kaatje zei

Dat keukenrek, daar ben ik echt helemaal verliefd op!! Heel erg mooi. Heb het nog nooit ergens gezien. Emmaus hebben wij hier niet maar ken ik wel. Wij doen het met kringloop. in diverse vormen en maten. In Anna Pualowna zit er een voor een goed doel net als bij mijn werk. Het ligt er alleen heel erg aan wie er achter de kassa staat of je een koop je krijgt.....Maar zo'n keukenrek, zucht....

Bij Guusje Thuis zei

Dat keukenrek is leuk! Heerlijk als je ook voor je Franse huis op 'brocante jacht' kan.

Josephine zei

Ergt leuke spulletjes Hermine, je Franse keukentje ziet er schattig uit. En dat paard, geweldig gewoon. Heerlijk zo al die huizen bekijken, en jammer dan dat je de mooie dingen die je nog ziet niet mee kan nemen. Jammer dat jullie een heleboel foto's niet meer hebben.

Fijne dag morgen,
Lieve groet, Josephine

Fluitenkruid zei

Mooie spulletjes allemaal. Ik schrik er soms van wat je op tv ziet aan buitenlandse krotten en mensen die vol goede moed het op gaan knappen. Ik heb er respect voor!

LiLi M. zei

Oooh dit is een post helemaal naar mijn hart! Ik ben dol op snuffelen en volgens mij kan dat in jouw Nederlandse huis net zo goed als in je Franse huis! Ik weet niet wat ik het mooiste vind; het roze emaille, het oude paardje (oud speelgoed blijft een favoriet van mij), het keukenrek...ach alles is mooi. Emmaus hebben we hier in Dordrecht niet, maar wel een kringloop, daar vind je altijd wel wat, maar niet altijd een mooie brocante vondst. Je ziet toch dat de mensen heeeeel veel bij de Action kopen en bij Blokker en dat gaat dan min of meer linea recta (ok het mag een jaartje in huis staan) richting kringloop.
Ik geniet altijd van je posten Hermine, die leuke commentaren zijn verdiend! Ik wens je een fijne dag!

Anoniem zei

Niets is leuker dan in oude Franse (on)bewoonde huizen rondkijken. je kunt je er hele geschiedenissen bij bedenken.

Corine(THUIS) zei

ik zie het al...jullie halen steeds meer Frankrijk in je bloed/huis :)
Groeten, Corine(THUIS)

mia zei

Hoi Hermine, is dat dakding van zink? Heel erg mooi, zoiets heb ik nog niet gezien. Ook dat roze emaille is super. En dat paardje, zucht. Wat een mooi groot huis hebben jullie in Frankrijk, daar zul je vast veel brocante in kwijt kunnen. In Maastricht is wel een Emmaus, maar daar hebben ze niet echt brocante, het is meer een gewone kringloopwinkel.
Groetjes, Mia

Janny zei

Wat een leuke spulletjes heb je gevonden!
Ik had eigenlijk nog nooit roze emaille gezien. heel apart. Ik ben ook helemaal weg van je paardje.
Staat heel leuk allemaal!
Groeten,
Janny

Roelien zei

Ik ben jaloers!!!!!!

Wauw, wat een heerlijk sfeervol logje en bedankt voor je reactie op mijn blog, hij is leuk hè zeker als ie lacht...

Thuis bij Tjits zei

ja ik ga je zeker volgen, zo leuk een huis in frankrijk ook een stiekeme droom van ons haha.
groetjes, Tjitske

My name is Riet zei

Wat heb je het daar leuk Hermine, zulke gezellige vondsten. Mooi dat paard, ben ik helemaal weg van.
Lieve groetjes van Riet

Rita M zei

leuke dingetjes heb je daar Hermine, dat oude waterreservoir vind ik echt geweldig knap, en dat houten paardje... ook zo mooi.
Als je oude huisjes gaat bezoeken kom je inderdaad wel het één en het ander tegen.

Lieve groetjes - Rita