maandag 31 mei 2010

Nog net Mei

Op de laatste dag van mijn geboorte maand nog even een logje.
Dit vind ik zo'n lente plaatje en dat wil ik jullie even laten zien. Ik moet er nog een plekje voor zoeken.


Toen we ons Franse huis kochten stond er helemaal niets meer in, hoewel... ik vond dit kleine beeldje op een plankje, bewust achtergelaten vermoed ik.
Nu staat ze voor het zolderraam en waakt over het huis (hoop ik).


Dit nieuwe tijdschrift kreeg ik van mij zusje, het is heel mooi en ik hoop dat ik nummer 3 kan kopen als we weer in Frankrijk zijn. Ik kan zo genieten van woonbladen en bewaar ze altijd en hele poos. Zo zonde om weg te gooien.
Vaak verdwijnen nieuwe bladen weer na 1 jaargang, jammer.
Ik ben altijd blij met een berichtje en alvast bedankt.

20 opmerkingen:

Home and Lifestyle zei

Dat beeldje hoort gewoon bij dit huis en als eigenaren dus nu ook bij jullie! En ik kijk met interesse naar het woonblad, omdat we in augustus naar de Provence gaan en ik daar ook een mooi blad hoop te scoren. Mijn Frans is redelijk, dus ik hoop er ook nog wat van te begrijpen, dat maakt het extra leuk!

Een fijne avond! Lieve groetjes, Ingrid

Corine zei

Dat beeldje.. wat een lief idee om dat achter te laten! En het staat daar mooi voor het zolderraam.
Woonbladen, daar blijf ik ook verzot op en ja wegens ruimtegebrek gaat er bij mij na ruim een jaar ook vaak wat weg, maar dan altijd naar anderen, zodat die er dan weer van kunnen genieten!
Groeten, Corine(THUIS)

Franse Lelie zei

Wat een mooi plekje voor t beeldje, waakt ze een beetje over jullie...heerlijk zo'n Frans blad met mooie foto's. Kun je het ook een beetje lezen?
Lieve groetjes

Fluitenkruid zei

Zeker weten dat die heilige dame over jullie en het huis waakt. Soms horen dingen bij een huis zoals jullie heilige :-)

THEA zei

Die hoort gewoon bij het huis, lijkt me!!

Lief hoor, ze brengt vast geluk!!

Het is idd een echt lentetafereel!!Mooi!

Groetjes van Thea

@nne zei

Wat in je huisje achtergelaten werd moet je écht koesteren. Het nieuwe woonmagazine ziet er trouwens erg leuk uit. Jammer genoeg zal het z'n weg niet naar Kreta vinden. Ik ben al blij dat ik af en toe een "Côté Sud" of een "Maisons et décors" op de kop kan tikken! Lieve groeten, @nne

LiLi M. zei

Mooi plaatje! Het eerste zowel als het tweede, waarop Maria alweer ongeduldig staat te wachten op jullie komst (hoewel Maria dacht ik nooit ongeduldig was, permitteer ik me deze vrijheid, hopelijk kwets ik er niemand mee!) Mooi tijdschrift ook! Ik kan ze ook altijd zo moeilijk wegdoen! Sommige artikelen bewaar ik dan toch weer in aparte mappen, dat doe ik al vanaf mijn 14de! Nu moet ik daar de zwabber ook weer eens doorheen halen! Een tijdschrft als het Franse Marie Claire Idees heb ik al vanaf nummer 8 ergens in 1993 en ik heb er nog geen één weggedaan! Wel merk ik dat nu ook de computer een belangrijke inspiratiebron is, ik toch iets minder tijdschriften herlees. Toch maar weer eens opruimen....

LiLi M. zei

PS. nog gefeliciteerd met je verjaardag, ik wens je nog heel veel gelukkige en gezonde jaren, temidden van iedereen die je liefhebt.
Ik had je verjaardag gemist tijdens mijn blogpauze, maar mijn felicitaties zijn niet minder gemeend hoor!

lia zei

Dat beeldje staat daar zo mooi op de zolder.
Ze houd alles in de gaten. En tijdschriften doe ik ook nooit zomaar weg, en als ze weggaan dan haal ik eerst eruit wat ik mooi vind.

lieve groet Lia

It's me zei

Wauww Hermine,......dat beeldje staat geweldig in je raam..............mooi mooi !!!


Fijne gezellige week ! lieve groetjes Ria

Pierelantijntjes zei

Prachtig schilderijtje! En wat mooi dat het beeldje is achtergebleven. Ook het tijdschrift lijkt me erg mooi. Ben ook dol op woonbladen, bewaar ze best lang maar pas heb ik toch een hele doos weggedaan. Wel zoek ik altijd iemand op die het ook leuk vind. Ik kan ook mensen die ze zo bij het oud papier zetten, maar dat kan ik niet over mijn hart verkrijgen.
Lieve groet van Ester

parels in het paradijs zei

Lieve Hermine, Je hebt Maria op de juiste plek gezet. Ze hoort hoog te staan en ziet op ons neer. Wat een prachtige prent die eerste en ik smul ook van het tijdschrift. Gisterenavond heb ik het weer voor de zoveelste keer bekeken en merk dat er praktisch geen advertenties in staan.
Liefs en tot snel Lilian

Riet zei

Wat schattig om zo'n Maria beeldje achter te laten. Ik ben ook zo gek op woonbladen, heb er stapels van en kan er zo van genieten. Heerlijk. Fijne week!

almay`s home zei

Hoi Hermine,

Helemaal af dat beeldje voor dat raampje! Prachtig geheel!

Groetjes
Alma

Sylvia zei

Prachtige prent, Hermine !
Dat Maria beeldje zou ik ook bewaren.
Ik heb wel eens het tijdschrift 'Campagne Décoration', en ik kan ook geen tijdschriften wegdoen, al is dat wel eens nodig.
Fijne week,
Sylvia

Jacoba zei

Hallo Hermine,
Wat een beauty je eerste prent, heel romantisch. Maria kun je alles vertellen en ze begrijpt ook alles. Heerlijk smullen van je tijdschrift!
Heb je de blauwe regen al gezien - zo *waanzinnig* mooi!
Fijne dag!
Jacoba

~*~ saskia ~*~ zei

Gezellig is het bij jou, Hermine! Een hele gezellige zondag. xx

Marja Visscher zei

Mooie lentetafereeltje, kocht je het ook in Frankrijk? Lekker al die tijdschriften, kun jij ze ook lezen of doe je alleen al inspiratie op door alle mooie foto's. Dat beeldje voor het raam deed mij een beetje denken aan: 'Onze Lieve Heer op zolder'. Dat kwam ineesn zo bij me op, het zal wel bestaan, maar ik weet eigenlijk niet wat er mee bedoeld wordt. Even dacht ik aan een kerkgenootschap in Amsterdam die op een zolder samenkomen. Maar misschien slaat het ook wel op zo'n Jezus beeld dat voor het zolderraam stond of zo. Geen idee, maar moest er wel aan denken.
Fijne dag nog en lieve groet, Marja

Anoniem zei

Ohh dat raam van je huis is prachtig en het beeldje geweldig,ik ben ook dol op woonbladen en gooi niets weg,ik zou het niet eens kunnen,lieve groet Joke.

Mirjam Decoratieve Verftechnieken zei

Het blad ziet er heel leuk uit. Moet je nagaan; ik was op vakantie in Frankrijk en pas toen we weer de grens over waren en al lang en breed in Nederland dacht ik; Sh** helemaal vergeten om een paar woonbladen te kopen daar! Trouwens; dankzij jouw reactie realiseerde ik me pas dat ik misschien zo'n volg-gadget op m'n blog moest zetten. Nooit aan gedacht. Dat heb ik inmiddels gedaan, en maar gelijk ingewijd met een Give Away. Ik krijg er hele leuke reacties op. Dus je berichtje heeft wel wat tegeweeg gebracht haha.
Groetjes,
Mirjam