vrijdag 29 januari 2010

De bakker


Als ik 's morgens vers gebakken brood wil hebben zal ik toch echt op pad moeten met de fiets of auto maar dat is anders in ons Franse dorpje, daar komt de bakker langs de deur met heerlijk stokbrood en knapperige croissants.

De boulangerie is twee dorpjes terug, dus wij zitten in de vroege route, en dat is prettig want we hebben stipt om half 9 ons brood in de tas aan de deur.
1 keer per week wordt er afgerekend.
Zou dat in Nederland nog bestaan?De foto van deze bakkerij is niet door mij gemaakt maar door PAUL.
Ik heb de foto van zijn blog geplukt omdat ik er helemaal weg van ben, wat een plaatje!!!
Ik heb het natuurlijk netjes gevraagd.

15 opmerkingen:

faire un songe zei

Heerlijk die Franse bakkertje's met hun heerlijke croissantje en pain.. het water loopt me al in de mond als ik er aan denk.
Zo als ze daar smaken, zo smaken ze hier niet.
Ik geniet..
Fijn weekend
Groetjes Hetty

Home and Lifestyle zei

Dat is wel bijzonder, brood aan je deur! We hebben dat tijdens onze vakanties in Italië wel eens gehad en wat is er nu lekkerder dan dat!!!

Mooie foto inderdaad!!

Fijn weekend! Groetjes, Ingrid

Anoniem zei

Geweldig,toen ik jong was,hadden we dat wel en kocht mijn moeder op de pof zeg maar,maar nu hoor je dat zeker niet meer,geweldig dat jij het daar nog meemaakt en de foto is idd prachtig,fijn weekend,groetjes Joke.

-paul zei

Het is een bakker in een dorpje in de Zuid Bourgogne en verkoopt ook kruidenierswaren. Honderd meter verder is nog een bakker en daar haal ik meestal mijn brood omdat het gewoon lekkerder is. Dat is trouwens niet vreemd, ik bedoel er is echt verschil in smaak en elke Fransman heeft zo zijn bakkersvoorkeur. Dat wordt ook uitgesproken: bij die bakker heeft het brood smaak nog kraak, nee je moet naar bakker Martin gaan, die heeft pas brood ! Nou ja, dan ga ik dus toch naar bakker Alloin.

lia zei

Lekker hoor, en ik denk niet dat er Nederland nog veel bakkers aan de deur komen.

fijn weekend, lia

"Création" zei

Wat geweldig dat jullie droom is uitgekomen, en jullie nu regelmatig in mooi Frankrijk kunnen verblijven. Een heerlijk land, en wat een luxe zeg de verse broodjes 's morgens vers op het bordje. Enig is dat altijd, dat je in die kleine dorpjes gewoon nog eens per week kan betalen, De foto van de bakkerspui is inderdaad erg mooi.

Fijn weekend, groetjes Josephine

Franse Lelie zei

Fantastisch, bij je thuis bezorgd en dan ook nog de heerlijke Franse broden. Wat een mooie foto, (voor Paul!)
Vakantieherinneringen komen boven...groetjes Jolanda

Mayflower zei

Wat heerlijk die franse broodjes zo thuis bezorgt en nee hier moet alles meteen worden betaald en niet meer zoals vroeger op rekening. Een prachtige foto van die bakkerij.
Fijn weekend.
Groetjes Mea

Antonia zei

Hallo Hermine,
wat leuk je reactie op mijn blog! Heb meteen even jouw blog bekeken. Super zeg, een eigen huis in Frankrijk. Dat is ook mijn favoriete vakantieland waar we elk jaar wel een keertje naar toegaan. In welke streek ligt jullie huis? Er zijn meerdere plaatsen met die naam zag ik wel in de atlas. Nou, ik ga je volgen hoor. Bedankt voor je felicitatie voor Valerie en de foto van mijn give away op je blog, groetjes Anja

Anoniem zei

wat een lief bakkerijtje. Dat zie je hier niet zo veel meer.
Op de camping in Frankrijk kwam de bakker ook een of twee keer per week langs en de dingen die hij verkocht.... heerlijk !!!
Ik vond de appelmoesbroodjes heel erg lekker,die kennen we hier niet ; )
Een heel fijn weekend.

~*~ saskia ~*~ zei

Bonsoir Hermine,

Je banner bovenaan vind ik super. Mooie foto's en tekst!!
Dat je de foto van de bakker hebt weggepikt, begrijp ik volkomen. Wat een plaatje! En brood aan je deur afgeleverd, nou ja, dat klinkt heel romantisch. Volgens mij is het goed toeven daar dans La France!

Mes salutations (hmm, geloof dat dit een heel formele afsluiting is, he?) Dan maar gewoon,

Veel groeten van Saskia

crealili zei

Hallo Hermine, mag ik onbeleefd zijn en vragen waar je huisje in Frankrijk ligt. Misschien kunnen we je eens komen bezoeken. Wij hebben een camper dus last zul je niet hebben van ons gewoon een namiddagje goeiedag komen zeggen.
Je ziet maar......
Lieve groeten liliane
Bedankt voor de leuke reactie op mijn blog!

brocante roos zei

Hallo Hermine,
Ik wil je even bedanken dat je mij bent gaan volgen. Zodoende heb ik ook even rondgekeken op jouw Blog. Ik heb genoten. Ik ben nog nooit in Frankrijk geweest maar als ik jouw verhaal lees over de bakker is dat al een reden om eens naar Frankrijk te gaan. Ik kom zeker snel weel langs....

Groetjes Marjan

La vie est belle a salon zei

Bedankt door je leuke berichtje op mijn blog. Wat leuk jij woont ook in FR. Waar woon jij precies en woon je er al lang?
Ik ga jeook volgen. Gezellig.
Enne die foto van die boulangerie is prachtig. En hier geen vers brood aan de deur maar wel zo af en toe ver gebakken brood. Om heel eerlijk te bekennen ben ik niet zo gek op Frans brood :)

Barny's bracante yvonne zei

Hoi
Jij wij passen bijelkaar.
Wat een leuke plaatjes / foto's heb je.
Kom nog eens bij je snuffelen / sfeer proeven.

Heel leuk en veel te zien.
En via via kom je weer bij een andere mooie blog

Gr Yvon van Barny's Brocante